[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Uređenje doma je aktivnost kojoj se svako od nas prepustio tokom prethodnog perioda – budući da smo više nego ikada bili zatvoreni u svoja četiri zida, osuđeni na društvene mreže i sve trendove koje one donose, nije ni čudo što smo poželeli da svoje domove prevrnemo naglavačke samo da bismo dobili nešto novo, drugačije i uzbudljivije. Čak i ako još uvek niste završili sa osmišljavanjem novog izgleda svojih omiljenih prostorija, ne očajavajte, jer ste stigli taman na vreme da ispratite još jedan od važnih trendova u uređenju enterijera, a to je – ukrašavanje zidova!

Dosadni prazni zidovi, bušilice, slike ili police – i spremni ste za rad

Šta vam je sve potrebno da biste ispratili ovaj trend? Za početak, naravno, dosadan, prazan zid koji želite da transformišete, zatim adekvatan model bušilice kao najvažnijeg alata sa kojim ćete raditi, a zatim i detalji kojima ćete ukrasiti zid, a to mogu da budu slikarska platna, fotografije, ogledala ili police – šta god da ste zamislili. U nastavku vam donosimo i nekoliko ideja i saveta kako da na pravi način uklopite ovaj trend u svoj enterijer.

Pripremite zid za rad

Pre nego što krenete u avanturu zvanu ukrašavanje zidova, potrebno je da pripremite “teren” za rad. Ukoliko je potrebno, očistite zidove, uklonite sve što je na njima do sada visilo, skinite stare eksere koje više ne želite da koristite, popunite rupe nastale ranijim intervencijama i slično. Nakon što dobijete ravan i čist prostor za rad, pokušajte da vizualizujete gde šta želite da se nalazi, na kojoj visini, na kojoj udaljenosti i slično. Isplanirajte tačna mesta na koja ćete okačiti nove ukrase i obeležite ih grafitnom olovkom kako biste znali gde da usmerite svoj model bušilice ili eksere. 

Izbušite rupe ili zakucajte eksere

Sada kada ste obeležili na koju poziciju ćete okačiti koji detalj, na scenu stupaju bušilice – pronađite onu koja je adekvatna za posao koji obavljate. Bušilice dolaze u raznim veličinama i jačinama, ali vama za ovaj posao verovatno neće trebati neka previše jaka i profesionalna. Naravno, bušilice će vam biti potrebne samo ukoliko treba da napravite veću rupu u zidu, za postavljanje tiplova recimo, ali ukoliko kačite nešto manje i lakše, poslužiće vam i ekseri i čekić – sve zavisi od vaše originalne zamisli. Dakle, za police ili neke krupnije stvari, upotrebite određeni model bušilice kako biste ih okačili na zid, a ukoliko kačite slike ili postere, ekseri će biti i više nego dovoljni. 

Rasporedite željene detalje na zamišljen način

Sada je sve spremno za raspoređivanje vaših odabranih zidnih aksesoara! Ukoliko nemate puno prostora u svom domu, ne bi bilo loše da to budu police na kojima dodatno možete da odlažete stvari ili sitnice koje nemate gde, a ako vizuelno želite da povećate prostor, za to će vam odlično poslužiti ogledala. Ne morate se zaustaviti na jednom – odaberite više manjih i napravite zanimljivu instalaciju na zidu. Slično, možete upotrebiti i više slika ili fotografija kako biste napravili ličnu zidnu galeriju – kombinujte manje i veće ramove i rasporedite ih tako da postoji neka dinamika, a ne tačan red i raspored. Budite maštoviti!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *