Vožnja automobilom treba u svakom trenutku da bude bezbedna i pouzdana, ali i komforna i udobna. Kako stanje na putevima nije uvek sjajno, dolazi do padavina, odrona i nepravilnosti čak i na asfaltu, pneumatici su važan element otpornosti i sigurnosti čitavog vozila. Michelin letnje gume su kao stvorene za upravljanje prevoznim sredstvima tokom vrelih letnjih dana, ali i uz povremene padavine.

Kupovina guma zahteva razmišljanje, praćenje aktuelnosti i trendova u kojima se uvek u prvi plan ističu poznati svetski proizvođači. Na taj način, i Michelin letnje gume zauzimaju jednu od najviših pozicija kada je u pitanju obim prodaje, popularnost i preporuke za kupovinu bez glavobolje. Karakteriše ih izuzetan kvalitet, trajnost korišćenja i vanvremenski dizajn koji stvara benefite udobne i bezbedne vožnje.

Prednosti koje imaju Michelin pneumatici su brojne i važne

Specijalno dizajnirane linije i brojne kategorije proizvoda kojima su obuhvaćene i Michelin letnje gume odlično su rešenje za svaki tip automobila. Ne samo da pružaju bezbednost i sigurnu vožnju zahvaljujući najmodernijim šarama koje dugo traju i mogu se koristiti identični pneumatici više sezona, već su i vrlo ekonomično, ekološki odgovorno i dugotrajno rešenje. Kako kvalitet guma u značajnoj meri utiče na potrošnju goriva, renomirani proizvođači koji brinu o unapređivanju svakog elementa asortimana kao što je to Michelin, stvaraju pneumatike koje štede gorivo i smanjuju izduvne gasove u odnosu na broj pređenih kilometara. 

Uštede nisu zanemarljive, naprotiv – potrošnja se smanjuje i za nekoliko desetina litara goriva, a izduvni gasovi više od stotinu kilograma. Bilo da su u pitanju gradska, prigradska ili naselja drugog tipa, sva vozila koja imaju Michelin letnje gume kao svojstvo pneumatika imaju kvalitet, dok je upravljanje lako, bez osećaja nepravilnosti na putu. Vožnja u automobilu je komforna i udobna, a trag i vreme kočenja od trenutka pritiska kočnice do zaustavljanja gotovo momentalni.

Svojstva koja su u potpunosti iznad konkurencije u domenu guma

Michelin letnje gume dizajnirane su za vožnju tokom toplijeg doba godine, tačnije od aprila do novembra meseca, kada sledi zamena za zimsku varijantu pneumatika. Iako je za leto karakteristično odsustvo frekventnih padavina i pretežno suv kolovoz, povremeno dolazi do intenzivnih pljuskova, čak i prisustva padavina na putevima. Specijalno dizajnirane šare na spoljašnjem delu Michelin letnje gume, ali i široki kanali na unutrašnjosti, obezbeđuju efikasno i brzo upijanje i izolovanje vode, pa tako ne dolazi do iznenadnog proklizavanja, gubljenja kontrole i otežanog zaustavljanja vozila. 

U poređenju sa brojnom konkurencijom, Michelin pneumatici imaju znatno unapređen sistem prijanjanja za podlogu, uz preko 10% veću površinu kontakta čak i u odnosu na svoje prethodne varijante. Dugotrajna upotreba guma ogleda se u izrazito visokom stepenu izdržljivosti, uz 1/5 veću pređenu kilometražu, bez oštećenja, dodatnog goriva i energije. Sa svim što je već navedeno stoji i činjenica da Michelin letnje gume, kao i svi drugi artikli bogatog asortimana, osmišljavaju se tako da ekološki standardi i zaštita životne sredine budu ispoštovani na maksimalnom nivou.

Zahvaljujući neprekidnom napretku tehnologije i prepoznavanju važnih faktora bezbedne, odgovorne i udobne vožnje, Michelin letnje gume su jedne od najpopularnijih na domaćem, ali i svetskom tržištu. Vodeći računa o smanjenju emitovanja gasova u okruženje, uz ekonomičnu potrošnju goriva, snažno kočenje bez proklizavanja i odlične cene, Michelin brend zaslužno zauzima važno mesto u automobilskoj industriji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *