Neobična novogodišnja jelka od novina

Neobična novogodišnja jelka je svakako nešto što će privući pažnju tokom prazničnih dana, pogotovu ako u ovom periodu očekujete goste. Čak i da nije tako, ova zanimljiva ideja za koju vam ne treba mnogo novca, ulepšaće vaš prostor i uneće duh praznika u vaš dom.

Sasvim sigurno, neobična novogodišnja jelka može da bude i dobra zanimacija za decu koja su sklona veštinama.

Neobična novogodišnja jelka - jelka od novina

Neobična novogodišnja jelka ne zauzima mnogo prostora. Da bi vam dom zasijao neobičnim sjajem, donosimo “recept” kako da uz malo mašte i veštine napravite neobičnu novogodišnju jelku ili više njih.

Potrebno vam je:

Kako napraviti neobičnu novogodišnju jelku?

neobična novogodišnja jelkica

Od gline se naprave postolja – „ćuftice“ koje su osnova jelke. One se tako, sveže modelisane probuše štrikaćom iglom po sredini. „Ćuftice“ od gline se zamotaju u aluminijumsku foliju i stave da se peku 40 minuta u rerni na 275 stepeni.

Kada se glina ispeče, „ćuftice“ se vrate na igle za štrikanje. Na njihovo dno možete prilepiti papir.

Novine ili papir se presaviju i iseku po polovini. Zatim se i te polovine iseku po polovini i tako sve do najmanjih parčića. Prvo se na iglu i glinenu stavljaju najveći komadi novina, bušenjem papira po sredini. Zatim, oni manji komadi papira i na kraju najmanji.

Postavljajte papire na iglu tako da im oštre ivice idu na sve strane.

novine na igli

Snegom u spreju se poprska jelkica. Zatim se pospe gliter svuda preko nje (mi preporučujemo gliter u srebrnoj boji). To radite na nekoj površini koju kasnije možete lako da očistite od svetlucavih čestica.

Na kraju se na vrh stavi zvezdica koju napravite od papira zlatne boje i koju samo prilepite lepkom za vrh. Neobična novogodišnja jelka je gotova!

neobična jelkica

Eto savršenog novogodišnjeg ukrasa za vaš dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *