Uređenje doma – ideje i saveti

5 saveta za lepše kupatilo (uz što manje novca)
Pre nekoliko decenija kupatilo je predstavljalo „strogo poslovno“ mesto. Uđete unutra, obavite šta već treba da obavite i idete dalje.

Danas je kupatilo postalo mnogo više od prolazne stanice u vašem domu, za mnoge je ono danas centralna tačka. Ukoliko živite u velikoj porodici i ukoliko vam je kuća uvek puna (supružnici, deca i njihovi drugari, babe, dede, kučići, mačići…) kupatilo bi za vas moglo da predstavlja poslednje mesto na koje ćete moći da pobegnete i bar na kratko dobijete svoj mir.

U svetu luksuznih kupatila sve se vrti oko skupih multifunkcionalnih tuš kabina, đakuzija, pozlaćenih slavina, audio wc šolja, ogledala ukrašenih skupim kristalima… Većina nas, nažalost, ne može sebi da priušti ovakav luksuz. Na sreću postoje načini uz pomoć kojih možete ubaciti trag luksuza i u vaše kupatilo.

Radijator – sušač peškira
Ukoliko ustajete rano a grejanje je slabo ili nije uključeno znate da je izlazak iz kade ledeno iskustvo. Da biste izbegli ovu neprijatnu situaciju možete nabaviti električni grejač za peškire koji se kači na zid i uključuje u šteker. Za nešto više novca možete nabaviti integrisane grejače bez suvišnih kablova. Cena sušača u zavisnosti od dimenzija kreće se od par hiljada dinara pa naviše.

Dobar tuš
Iako bismo svi hteli da posedujemo svemoguće tuš kabine i đakuzije činjenica je da većina nas svoj dan započinje tuširanjem a ne brčkanjem u penušavoj kadi. Zašto ne biste uložili novac u novu tuš ručicu sa nekoliko mlazeva koje možete podešavati prema svojim potrebama. U prodaji se nalaze i ručice otporne na taloženje kamenca. Dobar tuš ne košta mnogo, lako se montira i može vam tuširanje učiniti prijatnijim. Ovakve tuš ručice mogu se naći za nekoliko stotina dinara.

Novi peškiri
Da li i vi spadate u one ljude koji imaju rasparene i vremenom nagrižene  peškire stare 20-30 godina? Vreme je da ih zamenite novim. Posetite prodavnicu kućne galanterije u vašem komšiluku i izaberite sebi i svojim ukućanima set peškira odgovarajućih materijala, dimenzija, boja. Ukoliko ste u mogućnosti izdvojte malo više novca i uzmite kvalitetnije peškire. Ovo je roba koja dugo traje tako da se radi o isplativoj investiciji. Cene peškira su raznolike i kreću se od 100 din do 2-3000 din po komadu u zavisnosti od dimenzija i kvaliteta.

Stolica – klupa za kupatilo
Ukoliko imate malo kupatilo, ovo je teško izvodljivo. Ali ukoliko imate bar malo slobodnog prostora nabavite stolicu ili klupu koja će se uklopiti u enterijer kupatila a na kojoj možete da se malo odmorite dok skidate čarape, lakirate svoje nokte (ukoliko ste žena), spremite dete za kupanje itd. Lepo je imati mesto u kupatilu na koje možete da sednete a da to nije wc šolja.

Odmagljivač ogledala
Ukoliko vam je dosadilo da nakon tuširanja brišete zamagljeno ogledalo kako biste videli svoj odraz možete da nabavite mali uređaj koji se stavlja iza ogledala i koji sprečava stvaranje magle.

 Uređenje doma – ideje i saveti

Dodatni članci:
3 ideje za jeftino opremanje stana
5 saveta za lepše kupatilo
Kako da mali stan deluje veće?
Generalno spremanje stana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *