Verujem da vam se nekad desilo da vam usisivač, blender ili neki drugih kućni aparat ne radi kako treba, i to se uglavnom dogodi u situaciji kada su nam najpotrebniji. To ume iznervirati, ali uprkos tome što su nas “izdali” u važnom trenutku, ne treba da ih bacimo, već prvo da vidimo da li se mogu popraviti. 

Najčešći kvarovi se dešavaju na: 

Uglavnom se desi da strada elektrika kod ovih uređaja, mada ima visok broj slučajeva i da mehanizam rada ne funkcioniše kako treba. Ako se nađete u nekoj od ovih situacija, najbolje bi bilo da uzmete svoj kućni alat i da probate da ih popravite. 

Ukoliko ništa ne pomaže, onda konsultujte neki lokalni servis malih kućnih aparata. Novi Sad, Beograd, Niš i drugi veći gradovi imaju ih na pretek u svakom kraju, tako da verujemo da ćete pronaći neki odgovarajući za sebe. Konsultujte se sa svojim prijateljima ili komšijama, koji vam mogu dati dobru preporuku za servis malih kućnih aparata. 

Zašto kućni aparati prestaju sa radom 

Možemo krenuti od fenova. Uglavnom ih više koriste žene, tako da je nežniji pol i više puta mogao iskusiti kako je kad fen stane, i to pred neki važan događaj. To se najčešće desi kada fen previše približimo kosi i tako blokiramo njegovo normalno funkcionisanje, što vodi ka pregorevanju istog. Takođe, kada fen previše prinesete kosi, dlake se mogu uvući u njega, što će ometati njegov rad.

Kod usisivača problem nastaje kada se njegova kesa za otpad prenapuni, jer tada nije u mogućnosti da uvlači dodatne stvarčice sa poda u sebe. Stoga uvek gledajte da nakon korišćenja istog, ispraznite kesu da bi vam ona bila spremna i prazna za sledeće usisavanje. Pored toga, uvek gledajte da sa poda sklonite krupnije stvari, kako vam se ne bi uvukle u cevku usisivača i blokirale njegovo funkcionisanje. 

Ako vam je aparat za kafu prestao sa radom, razlog toga može biti kamenac koji se nataložio u istom ili možda nešto drugo. 

Kada koristite blender, bilo bi dobro da voće ili povrće isečete na manje komade i sipate neku tečnost, kako bi sečiva mogla lakše da se kreću. Kada se samo stavi, recimo, jabuka prepolovljena na pola, bez dodatog soka, vode ili neke druge tečnosti, može se desiti da blender neće moći da radi kako treba. 

Kad su u pitanju ostali uređaji, kao što su mikseri i mikrotalasne pećnice, uglavnom je problem drugačije prirode, odnosno, dolazi do problema sa njihovom elektronikom, zbog čega je potrebno da se konsultujete sa stručnim timom. 

Možda vas zanima članak: Kuhinjski uređaji koje morate imati 

Servis za male kućne aparate Desago – Novi Sad i Beograd

Desago je servis specijalizovan sa popravku malh kućnih aparata, koji postoji decenijama. Od 1997. godine beleži značajan porast u pozitivnim komentarima klijenata, što se nastavilo i dan danas. Vremenom se Desago proširio, tako da sada raspolaže sa 5 servisnih centara u Beogradu i jednim u Nom Sadu. Provereno dobar tim. Kontaktirajte ih i rešite sve svoje kvarove na malim kućnim uređajima. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *