Svaka kancelarija ima prozore pod većom ili manjom staklenom površinom. Koliko god izgledali atraktivno bez pokrivanja, postoje situacije kada su neophodne zavese za njihovo delimično ili potpuno prekrivanje. Može se reći da, što je staklena površina veća, to je i potreba za adekvatnim rešenjem neophodnija.

Među najboljim izborom kada se biraju zavese zebra vrsta se svakako izdvajaju kao zavese sa mehanizmom koje mogu da odgovore svakom izazovu i omoguće višestruke funkcije koje su važne da zavesa u poslovnom prostoru ispunjava.

Zašto su zebra zavese odlične za poslovne prostorije?

Ako se gledaju sve zavese zebra model jedini donosi i potpuno zamračivanje i delimično propuštanje svetla uz pomoć jednostavnog rotiranja platna. Za razliku od trakastih modela, „dan-noć“ se mogu u potpunosti namotati u kutiju i tako lako i jednostavno skloniti sa prozora i biti nevidljive kada je to potrebno.

Druga prednost je sam sastav materijala od kog je platno napravljeno pošto su sve rolo zavese antibakterijske pa ne skupljaju prašinu i viruse. 

U kancelarijama se provodi jednako vremena koliko i u kući, a posetilaca je mnogo. Čiste zavese sprečavaju razmnožavanje bakterija, upijanje mirisa i nečistoće pa će pomoći da kancelarije budu na višem zdravstvenom nivou, a radnici ređe bolesni i boljeg radnog učinka. To je svakako važno naročito kada se ima na umu da nijedan drugi model nije sa ovim karakteristikama.

Pošto je platno prugasto, moguće je da propušta ili potpuno blokira svetlo.  Opet, idealna prednost baš za kancelarije gde od jedne zavese zebra model postaje i roletna koja služi za brzo zamračivanje prostorije. Idealne su za kancelarije u kojima se postavljaju projektori i vizuelne prezentacije pa se sa samo jednom zavesom dobija višestruka korist.

Kada su u pitanju zavese sa sistemima odlične su i zato što mehanizam može da drži i do 3m platna pa se pokrivaju i visoki stakleni zidovi, a po potrebi mogu i da se sklone u potpuno u tanku kutiju koja je gotovo i neprimetna.

Poslednja velika prednost je to što su ovakvi modeli i estetski uklopivi sa svakom kancelarijom. Platna su u raznim bojama i teksturama i neprimetno, ali efikasno dekorišu prozor i prostoriju.

Rolo ili zebra zavese?

Rolo zavese su zavese sa mehanizmom koje imaju jednostruko platno za razliku od dvostrukog kod zebra zavesa. Oba modela mogu da budu korisna za kancelarije, s’ tim da se kod rolo modela u startu bira prozirnost platna, a zebra zavese mogu i da potpuno blokiraju svetlo, da ga propuštaju delimično ili da se sklone skroz.

Zbog svega toga, ako su prostorije izložene suncu, a treba da povremeno budu sa većom privatnošću i zamračivanjem, onda su kao idealne zavese zebra vrsta jednini i najbolji izbor.

Poslovni prostori imaju jednaku potrebu za zavesama kao što je to situacija u i domovima. Najgora opcija je da se odaberu vrste koje nedovoljno dobro vrše svoju funkciju.

Zebra zavese su definitivno najbolji izbor jer se neće menjati, idealno zasenčuju prostor, mogu i da ga zamrače, a i da se u potpunosti sklone sa stakla ako je to potrebno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *