Jedinstvena i drugačije dekorisana jelka

S obzirom da nam se Nova godina bliži, sigurno ste razmišljali kako ćete dekorisati vaš dom, prvenstveno jelku. Dekorateri  vam svake godine predlažu ideje i boje koje su u trendu – ove godine to su zelena, žuta, crvena  i crna. Ali za ukrašavanje vašeg doma jedno je pravilo  koga se morate držati – pustite mašti na volju i stvorite nešto originalno i drugačije.

Mi vam dajemo nekoliko predloga:

Jelka inspirisana morem

Ovako ukrašena  jelka je sigurno nešto originalno i jedinstveno. Inspiracija vam je čitav morski svet. Stavite na jelku ukrase  kao što su morske školjke, zvezde, brodovi…

 

 

 

 

 

 

 

Origami jelka

Inspiracija za ovako dekorisanu jelku dolazi iz Japana. Ukoliko ste origami majstor, možete jelku ukrasiti raznim majstorijama koje sami napravite. Ovakav način dekorisanja nije skup – od papira pravite različite oblike koje ćete bojiti raznim bojama . Dodajte malo sjaja (šljokica) i imaćete svoje jedinstveno origami drvo. Na internetu  možete pronaći  upustva za pravljenje različitih origami oblika.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelka šišarka

Umesto da kupujete ukrase, uzmite ih iz prirode. Neka šišarka bude tema vaše dekoracije. Ovo je ideja koju možete realizovati lako uz pomoć malo mašte. Šišarke možete bojiti i stavljati šljokice. Mogu biti različitih veličina i oblika. Ukrašavanje jelke možete upotpuniti i nekom zanimljivom ukrasnom kuglom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zlatna jelka

Ako vodite računa o stilski pravilnom dekorisanju, zlatni ukrasi su pun pogodak. Ovo je moderna dekoracija, elegantna i svakako veoma uklopiva u gotovo svaki ambijent . Okitite jelku raznovrsnim ukrasima različitih nijansi zlatne boje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukoliko imate prostran dnevni boravak, možete odabrati veliku jelku, ali ako je prostor manji odlučite se za jelku manjih dimenzija. Isto važi i za ukrase. Nemojte na malu jelku stavljati velike ukrase.

Jelka može da obiluje  mnoštvom različitih ukrasa. Oni se mogu uklopiti u vaš enterijer,  kako oni sličnih boja, tako i oni koji prave kontrast u odnosu na boju zida i nameštaja. Na jelku možete stavljati razne svetlucave  trake i lampice  što će doprineti njenom raskošnijem izgledu.

Dakle, malo volje, mašte , vremena i inspiracije – i imaćete svoje jedinstveno i drugačije novogodišnje drvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *