Tapaciranje nameštaja – Presvlačenje nameštaja

Sigurno vam je na pamet pala ideja o presvlačenju starog nameštaja. Verovatno ste i odustali od nje usled straha da će vam to oduzeti dosta vremena i novca. Ako je vaša fotelja oštećena ili iz nje izviruje sunđer, ako na krevetu osećate svaku žicu na kojoj ležite došlo je vreme za popravku vašeg nameštaja. Prva stvar koja će vam pasti na pamet jeste kupovina novog kreveta, stolica ili cele garniture. To znači izdvajanje velike svote novca. Idealno rešenje u takvoj situaciji je tapaciranje nameštaja.

tapaciranje namestaja

Ukoliko imate stari nameštaj koji je dotrajao a za koji ste emotivno vezani, produžite mu vek uz manja ulaganja. Tapaciranje nameštaja doneće vam veliku uštedu. Može vas  izaći dva do tri puta jeftinije u odnosu na kupovinu novog.

Prva stvar koju treba da uradite je da nađete dobrog majstora. To često nije lako.  Ako preko poznanika ne uspete da nađete majstora tražite ga u vašem komšiluku ili na internetu. Naš savet je da okrenete više brojeva kako biste se informisali o cenama i rokovima izrade. Potražite i fotografije njihovog pređašnjeg rada.

tapaciranje nameštaja

Cene tapetarskih usluga zavise od složenosti posla. Za stilski nameštaj su više u odnosu na klasičan nameštaj.

Tapaciranje nameštaja – Cene :

Prosečne cene tapaciranja nameštaja (bez materijala) su: Stolica 5-15 e. Fotelja 40-70 e. Krevet 70-100 e. Dvosed 50-100 e. Trosed 70-140 e. Garnitura 130-270 e.

Cene materijala: Mebl štof od 700 din/m2. Eko koža od 600 din/m2.

Materijal možete birati i kupiti u specijalizovanim prodavnicama ili preko radionice koju angažujete. Savet: ukoliko se odlučite za eko kožu imajte na umu da je prosečan vek trajanja 2-5 godina.

materijali za tapaciranje nameštaja

Koliko vam je materijala potrebno?

Ukoliko ne možete sami da izmerite, pozovite tapetara. Dolazak  je najčešće besplatan. Ako ne želite da vas neko remeti dok ste još u fazi traženja majstora, možete im poslati fotografije svog nameštaja. Oni će vam dati okvirnu cenu za svoj rad. Za jedan veći trosed i dvosed potrebno je oko 20 m2 materijala.

tapaciranje nameštaja

Ukoliko je nameštaj u lošijem stanju mogu se javiti dodatni troškovi za sunđere, žičano jezgro itd. Cena transporta (dovoz i odvoz) su 10-20 eura. Neke radionice nude i besplatan prevoz. Rok završetka posla (u zavisnosti od obima) je u proseku 2-7 dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *