Nekoliko saveta za Uredjenje terase

Ukoliko do sada niste posvetili vreme sređivanju terase, razmislite o tome. Najčešće terase zanemarujemo i ne razmišljmo o tome kako bismo mogli dekorisati ovaj prostor i napraviti od njega pravo mesto za uživanje. Dok traju ovi zimski dani iskoristite vreme da sve osmislite i, čim budete u mogućnosti,  učinite da i ovaj deo doma postane vaša mala oaza mira.

uredjenje terase

uredjenje terase

Mi vam dajemo nekoliko saveta za uredjenje terase :

Kada je reč o podu, pločice su dobro rešenje jer su veoma lake za održavanje. Morate voditi računa o tome koliko vode upijaju da bi bile što otpornije na upijanje vode usled čišćenja, kiše ili snega. Takođe, za terase treba da odaberete ne klizajuće pločice. U poslednje vreme veoma su aktuelna uredjivanja terase u drvenom stilu. Ukoliko je terasa na otvorenom slobodno možete staviti  hidro- termički drveni pod prilagođen spoljašnjoj upotrebi. Dobra stvar ukoliko odaberete drveni pod jeste što se ne kliza, a u toku leta se neće pregrejati. Ako želite da vam terasa bude mala oaza prirode, za vas je pravi izbor veštačka trava.

uredjenje terase

Nekoliko saveta - Uredjenje terase Kada birate nameštaj za terasu, obratite pažnju na materijal. Za terase najbolji je nameštaj od metala, pruća, ratana ili plastike sa udobnim tapacirima. Bilo da se odlučite za stolice, klupe, ležaljke ili nesto drugačije, najbitnije je da vam bude udobno.

Ako se odlučite za svetlu boju zidova na vašoj terasi, to će je sigurno učiniti vizuelno većom. Možete kombinovati različite boje, ili se odlučiti za neke originalne tapete adekvatnog materijala ili za lamperuju ukoliko vam je želja da uredite terasu u drvenom stilu.

Ako vam je terasa zastakljena, možete staviti neke zanimljive zavese ili pustiti mašti na volju i ukrasiti staklo nekim crtežom. Ukoliko nemate prozora stavite tendu, dezena ima mnogo, tako da stilski može odlično izgledati, a i dobra je zaštita od kiše i od sunca.

Detalji su ono što je neizostavno pri uređenju, ali sa njima ne treba preterati. Biljke su svako njen neizostavan deo pri dekorisanju . Na vašoj terasi može se naći i suncobran, jastuci ili bilo šta drugo što će upotpuniti vaš prostor za uživanje.

Ukoliko posvetite malo vremena ovom kutku vašeg doma, sigurno ćete naći pravi način kako da ga učinite, pre svega, funkcionalnim. U zavisnosti od toga koliki prostor čini terasa, ona može imati i drugačije funkcije, pa ćete je u skladu sa tim i uređivati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *