upotpuniti enterijer vašeg doma. Glavna uloga unutrašnjih vrata je funkcinalna: služe kao izolatori do toplote ili hladnoće, kao i buke, propuštaju svetlost i dele prostorije.

Pored svoje osnovne, funkcionalne uloge, unutrašnja vrata daju viši nivo enterijeru vašeg doma. Kada je reč o izboru sobnih odnosno unutrašnjih vrata, važno je razmotriti svaki detalj; funkcionalnost, materijal, završna obrada, cena i veličina, tako da je važno da izdvojite svoje vreme kako biste doneli ispravnu odluku koja unutrašnja vrata treba da kupite.

Ako ste u toku gradnje kuće, a ne renoviranja, razmislite o postavljanju širih okvira za vrata u glavnim prostorijama kuće, kako biste se spremili za godine koje tek dolaze. Želite da se u starosti lagodno krećete kroz kuću bez brige da ćete štakom ili hodalicom negde zakačiti.

Ukoliko kupujete untrašnja vrata, Beograd je pun prodavnica koje vas neće razočarati

Kada kupujete unutrašnja vrata, Beograd je naša preporuka odakle da počnete. Sigurno ćete pronaći odlična vrata jer je ponuda na tržištu pozamašna. Pored prodavnica koje nude razna unutrašnja vrata, Beograd ima vrhunske stolarske radnje koje vam mogu napraviti unutrašnja vrata po meri. Ukoliko niste iz Beograda i nemate mogućnost prevoza, mnogobrojne prodavnice nude da to urade umesto vas. Ako krenete u kupovinu za unutrašnja vrata,  Beograd vas neće razočarati, samo je važno da budete uporni i temeljno pregledate svaku prodavnicu dok ne nadjete idealna vrata.

Postoje tri ključne vrste vrata koje će vam pmoći pri odabiru.

Sobna vrata od punog drveta

Kako im i samo ime kaže, delovi sobnih vrata od punog drveta sastavljeni su samo od jednog komada drveta. Nebitno je da li su ova vrata pravljena po meri ili su pravljena namenski, u svim scenarijima su odlična za korišćenje u raznim projektima tokom renoviranja. Jedna loša osobina ovakvih vrata je da su sklona pucanju kao i savijanju usled starenja, ili u slučaju nekih nepogoda poput polave. Klasifikovanaa su kao vrata koja su zapaljiva što se i može zaključiti, medjutim, možete im dodati furnir kako bi se pojačala njihova izdržljivost u slučaju požara.  

Unutrašnja vrata sa jezgrom od drveta

Ova vrsta unutrašnjih vrata je veoma čvrsta, ali ne mora da znači da je svaka njihova komponenta nužno pravljena od drveta. Prave se novom, modernom tehnikom, tako što se više lojeva drveta lepi u različitim pravcima kako bi vrata bila čvršća i izdržljivija. Ova vrsta sobnih vrata je vrlo pristupačna i kvalitetna, što ih čini odličnom investicijom. Šanse da će se ova vrata iskriviti, polomiti ili promeniti oblik su vrlo male za razlikuod vrata od punog drveta. Takodje, još jedna od njihovih brojnih prednosti je da obezbedjuju bolju izolaciju.

Šuplja dvokrilna unutrašnja vrata i profilisana unutrašnja vrata

Jezgro ovih unutrašnjih vrata je najčešće rešetka od valovitog kartona ili saće, polisterinska pena ili tanke drvene letvice. Spoljašnji slojevi ovih vrata se nazivaju kože i njih čini medijapan. Ova vrsta unutrašnjih vrata ima vazdušne prostore u svom jezgru, znato su lakša kada je reč o težini i nisu robusna – ovo su samo neke od brojnih karakteristika ovoh unutrašnjih vrata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *