Uređenje hodnika – ideje i saveti

Prilikom uređenja stana hodniku se najčešće ne posvećuje dovoljno pažnje. S obzirom da je reč o prostoriji koju prvo ugledaju svi koji kroče u vaš dom, važno je da prvi utisak o prostoru bude pozitivan. Osmislite ideju koja će vaš hodnik učiniti drugačijim, ali pre svega, funkcionalnim delom vašeg doma.

Uređenje hodnika- ideje i saveti

Uređenje hodnika - ideje i saveti

Ono što je neizostavno deo svakog hodnika jesu cipelarnik i čiviluk. Ako nemate prostora za ove komade nameštaja, možete, ako je to u hodniku izvodljivo, ugraditi plakar u zid. Tako ćete uštedeti prostor i dobiti dosta mesta za odlaganje jakni, cipela i ostalih stvari. Šta god da se nalazi u vašem hodniku, bitno je da bude funkcionalno i da ne bude glomazno.
Ukoliko vam je hodnik veće kvadrature, imaćete i mnogo više mogućnosti za njegovo uređenje. Međutim, uglavnom je reč o prostoriji manjih dimenzija. Da biste prostor učinili vizuelno većim, neka boje zidova budu svetlijih nijansi. Možete se odlučiti i za neki prikladan dezen tapeta, ali vodite računa da ne bude previše šareno ili tamnih boja.

Uređenje hodnika- ideje i saveti

Uredjenje hodnika - ideje i saveti

Najpraktičnije je da na podu imate keramičke pločice. S obzirom da je reč o prostoru koji se najviše prlja, pod sa pločicama je idealan jer se veoma lako čisti. Uvek se možete opredeliti i za parket, staviti i prostirku, ali prednost uvek imaju pločice.

Nemojte dozvoliti da vam hodnik bude mračan. Rasveta mora da bude jaka i da osvetli ceo prostor. Dobro rešenje mogu biti i zidne lampe, koje su i adekvatan detalj.

Uređenje hodnika- ideje i saveti

Uređenje hodnika - ideje i saveti

Ogledalo često svoje mesto pronađe u hodniku. Koristan detalj može biti i deo za odlaganje ključeva i kišobrana. Uvek se možete opredeliti i za neku sliku, zidni sat, stoličicu za obuvanje ili osmisliti bilo šta drugo što će i ovaj deo vašeg doma učiniti ugodnim. Ako vas interesuju feng šui pravila uređenja, ogledalo ne bi trebalo da stoji naspram ulaznih vrata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *