Bilo da je leto ili zima, klima je uvek od pomoći. Prosto ne možemo zamisliti godinu bez nje, jer nam pruža ugodnu temperaturu tokom svih doba. Međutim, pri odabiru klima uređaja postoje neki faktori koje treba uzeti u obzir kako biste odabrali pravi model za svoj dom.

Koje faktore uzeti u obzir pri kupovini klime

Pre nego što se odlučite za kupovinu, najpre odredite prostoriju u koju želite postaviti klima uređaj i koliko često ćete ga koristiti. Takođe, razmotrite veličinu prostorije, kao i količinu sunčeve svetlosti koja ulazi u samu sobu. 

Ono što je takođe važno jeste kapacitet klima uređaja, jer on igra ključnu ulogu u njegovoj učinkovitosti. Ako odaberete klimu s nedovoljno kapaciteta, ona neće biti dovoljno efikasna za hlađenje ili grejanje vaše prostorije. Stoga je važno pronaći ravnotežu između veličine prostorije i kapaciteta same klime.

Brendovi klima koji su se pokazali sjajnim – Daikin, Venting, Mitsubishi, LG

Kada birate klima uređaj, važno je razmotriti različite brendove kako biste odabrali kvalitetan proizvod. Među poznatim i pouzdanim markama su Daikin, Mitsubishi, LG i Venting klime. Svi ovi brendovi nude različite modele uređaja s različitim funkcijama i karakteristikama, pa pri odabiru treba obratiti pažnju na potrebe vašeg doma. Evo samo nekoliko prednosti o klimama ovih brendova u nastavku: 

Daikin klima:

Venting klima:

Mitsubishi klima:

LG klima:

Nakon što ste kupili klimu, potrebno je ugraditi je

Posle kupovine sledi ugradnja klime, koja je vrlo bitan korak. Potrebno je uređaj postaviti stabilno i sigurno povezati kako ne biste imali bilo kakvih neprijatnosti tokom boravka u prostoriji. Budući da je potrebno postaviti spoljnu i unutrašnju jedinicu, posao je zahtevan i potrebno je pozvati stručni servis koji će ugraditi klimu baš kako treba. To znači da će postaviti uređaj na pravo mesto i pažljivo ga povezati sa neophodnim priključcima, kako bi osigurali njegovu sigurnost i efikasnost.

Evo nekoliko koraka koji su obavezni pri ugradnji klime:
1. Potrebno je odabrati mesto gde će biti postavljene spoljašnja i unutrašnja jedinica. Za spoljnu jedinicu bi bilo najbolje da bude smeštena na dobro osvetljenom mestu, recimo, na zidu ili krovu iznad unutrašnje jedinice, dok unutrašnja jedinica treba biti u prostoriji koju želite grejati ili hladiti.

2. Zatim je potrebno obezbediti dovoljno prostora za montažu, kao i neophodne priključke za napajanje, odvod kondenzata i cevovoda za rashladni plin. Postavljanje nosača na obe jedinice klime je takođe bitno. Spoljašnja se obično postavlja na nosač koji je na zidu ili krovu, dok se unutrašnja jedinica može instalirati na zid. 

3. Među poslednjim koracima jeste testiranje i podešavanje klime. Nakon što su sve cevi, kablovi i priključci povezani, radnik treba da proveri da li klima radi ispravno i da li pravilno hladi ili zagrejava prostor.

Nadamo se da smo vam ovim savetima i informacijama bar malo pomogli pri odabiru vaše nove klime za kuću

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *