Ni jedno uređenje kuće nije potpuno bez kompletne adaptacije stana jer se tako donose temeljne promene za dobijanje funkcionalnog i komfornog životnog prostora.

Kuće su prostrane stambene jedinice koje jednako traže temeljne izmene koje se moraju raditi svakih nekoliko decenija. Koliko god se radovi izvode radi kreiranja bezbednog životnog prostora, oni služe i da ulepšaju njegov izgled, uvedu moderne elemente i savremena poboljšanja.

Za razliku od adaptacije stanova u zgradama, renoviranje kuće podrazumeva i radove na okućnici pa se kompletno menja izgled jedne nekretnine.

Kako izgleda renoviranje kuće i koje faze može da sadrži? Nastavite sa čitanjem i otkrijte  sve detalje u nastavku daljeg teksta.

Kompletna adaptacija stana započinje sa demoliranjem svega što je potrebno skloniti

Kompletna adaptacija stana se ne može zamisliti bez prve faze koja podrazumeva uklanjanje zidova koji su višak, proširenje otvora prozora, sklanjanje starih podnih i zidnih obloga…

Firma Jug Enterijer iz Beograda  koja radi kompletnu adaptaciju stana je jedna od onih koje imaju dugogodišnje iskustvo i stručne majstore pa se ova faza brzo završava uz uklanjanje i odvoženje otpada koje sami  organizuju.

To je jako važno je jer se otpad gomila, prašine i buke je najviše pa je olakšanje kada se ona završi, a radovi nastavljaju svoj dalji tok.

Druga faza podrazumeva krupne građevinske radove unutar kuće

Nakon iznošenje svega što je višak slede radovi u zidovima i podovima, a najpre razvođenje električne i vodovodne mreže.

Osim ovih radova ujedno se i menja stolarija, a kuća dobija i nove pregradne zidove tamo gde je potrebno.

Pošto zahteva izdvajanje i do 20% vlasnici kuća se često pitaju i da li je ovu fazu nužno i raditi, ali se preporučuje ako se instalacija nije menjala više od 2 decenije.

Ne samo što je to pitanje bezbednosti, ovakve zamene će obezbediti da svaka sledeća kompletna adaptacija stana prođe i bez radova unutar zidova što će ceo proces znatno skratiti.

Prava lepota se nazire jer sledi postavljanje podnih i zidnih obloga

Tek se u ovom delu otkriva kako će zapravo fantastično izgledati vaša kuća.

Postavljaju se podne i zidne pločice, podovi, a zidovi se molerišu. Postavljaju se ormani, kuhinja montira, a u kupatilo postavljaju sanitarije.

Nakon završetka ove faze kuća je spremna za useljenje, ali se svakako preporučuje i kompletno uređenje dvorišta kao krajna faza renoviranja kuće.

Uređenje okućnice čini celinu pa treba iskoristiti znanje i stručnost firme za renoviranje

Sređivanje dvorišta može da obuhvati najrazličitije radove, od gradnje ograde, zidanja betonskih staza, postavljanja baštenske rasvete, ali i ukrasnih elemenata kao što su paviljoni, bazeni, fontane, roštilji…

Na ovaj način vaša kuća dobija kompletno novo ruho, i spolja i unutra. Prostor ne samo da izgleda lepše nego je i prilagođen savremenim potrebama svakog stanara.

Angažovanjem preduzeća za renoviranje posao se radi kvalitetno, brzo i uz velike uštede novca. Kuća dobija novi izgled i decenijama neće zahtevati nikakve veće promene. 

Tokom godina će se raditi kozmetička uređenje, bojenje zidova i razmeštaj nameštaja, ali se pločice i podovi neće menjati. Zbog toga i postoji tvrdnja da se u osnovi svakog dobrog uređenja nalazi dobro renoviranje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *