Božićne dekoracije – nekoliko inspirativnih ideja

Da biste osetili pravu čar praznične atmosfere, potrudite se da vaš dom bude uređen na poseban način. Ako do sada niste osmislili kako možete ukrasiti i ulepšati vaš prostor, mi vam dajemo nekoliko ideja jedinstvene božićne dekoracije.

Božićne dekoracije – Cveće i sveće

Ova božićna dekoracija učiniće vaš trpezarijski sto veoma elegantnim. Dekorisanje je veoma jednostavno. U manju plitku posudu stavite sveću, pričvrstite je, a oko nje stavite vaš omiljeni cvet. Možete eksperimetisati sa bojom stolnjaka, bojom sveća i cveća i uskladiti te detalje sa ostalim bojama u vašem prostoru.

Božićne dekoracije - nekoliko inspirativnih ideja

Ukrasne sveće

Ova dekoracija može se uraditi vrlo lako i to sa običnom teglom. Stavite sveću u teglu, a zatim ukrasite staklo. Možete koristiti sprejeve u boji, šljokice, tempere i tako nacrtati na staklu neki božićni ili novogodišnji motiv. Stiropor može dati efekat snega, a on se može naći unutar tegle, čaše, flaše ili staklenog svećnjaka.

Božićne dekoracije - nekoliko inspirativnih ideja

Cvetni venac

Ovako možete ukrasiti ugledalo u vašem domu. Oko ivica ogledala stavite cvetni venac. Napravićete ga lako – cvet i list tanjim koncem vežite za neko deblje vlakno, dužinski. Dužinu odredite sami po potrebi, a vodite računa o tome da cvetovi ne budu teški. Na ćoškove možete staviti mašne – za njih vam neće trebati mnogo materijala, a najbolje je da budu od satena  jer daje dobar efekat.

Božićne-dekoracije

Božićne dekoracije –Dekoracija iz prirode

Za ovu dekoraciju možete iskoristiti sve što vam daje priroda. U staklenu ili plastičnu posudu (npr. teglu ili flašu) stavljajte šišarke, žireve. Svaku šišarku možete obojiti različitom bojom ili jednostavno sve ukrasiti sjajem u boji ili šljokicama.

Ove prirodne ukrase možete iskoristiti za različite dekoracije. Šišarke različitih veličina i oblika možete staviti u razne čaše, šoljice, posude i lako napraviti zanimljive ukrase. Na vrh možete staviti zvezde, koje se lako prave od kartona. Naravno, bojenje i ukrašavanje šišarki je neophodno da bi se postigao pravi efekat. Uz poneku svećicu i lep dekorativni stolnjak ovu ideju je lako realizovati.

Kada je reč o božićnoj dekoraciji, znajte da nećete pogrešti bez obzira koju ideju ste odlučili da realizujete. Koristite praznične motive, različite boje, ukrasite bilo koji kutak vašeg doma, igrajte se detaljima, i, uz malo mašte i volje, uživaćete u svom praznično uređenom domu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *