Muškarci su zaljubljenici u automobile i o njima brinu bolje i predanije, no o bilo čemu drugom. Iz tog razloga, oni neće dozvoliti da njihov ljubimac bude izložen snegu, mrazu, kiši, vetru, prašini.

Naći će način da odvoje delić prostora dovoljan da smeste svog omiljenog četvorotočkaša. Taj prostor za njih nije samo garaža, to je oaza u kojoj nalaze mir, pa često uz garažu imaju i prostoriju u kojoj oni mogu udobno da se smeste i odmore van svega. Mnogo pažnje poklanjaju opremanju garaže i može se reći da se to opremanje nikada ne završi, stalno donose nove alate, predmete, detalje.

Uređenje garaže po principu organizovanog reda i dodatne prostorije u kojoj će se naći i lavabo

Često se srećemo sa mišljenjem da su muškarci neorganizovani i da ne poklanjaju mnogo pažnje uredjenju i redu. Ovo možda važi za neke segmente njihovog života, medjutim, kada je reč o prostoru koji je u dvorištu ili ispred zgrade njima najvažniji, reč je o garaži, onda sigurno ne važe ova pravila nereda i neorganizovanosti. Ženski i muški pogled na organizovanost i razumevanje reda se razlikuju. Dok žene pažnju pridaju estetici i organizovanosti koja podrazumeva da lako pronadju stvar u mnoštvu sličnih stvari, za muškarce je važna univerzalna upotreba prostora, ona podrazumeva da sve stvari drže na jednom mestu, kako bi im sve bilo pri ruci kad, na primer, popravljaju auto. Psiholozi ovo objašnjavaju time da muškarci imaju fokus na pojedinačnim objektima, taj princip naziva se „tunelski vid“, pogled ima pada na pojedinačne predmete, dok žene imaju „panoramski vid“ mogu obuhvatiti sve predmete koji su u vidnom polju. Iz ovog razloga je za muškarce veoma važna optimizacija prostora, posebno garaže u kojoj ima toliko predmeta. Ženama taj muški organizovani red liči na haos, ali će svaki muškarac, suprotno svakoj ženi, u tom haosu lako naći baš ono što mu treba, važno da mu je pri ruci. Iznenadiće Vas da često uz garažu imaju i prostoriju u kojoj će namestiti sofu da mogu da se odmore, sto, stolicu, lavabo, tako da garaža jeste, ustvari, njihova prava oaza mira.

Šta se sve nalazi u garaži?

Garaža nije samo parking prostor za automobil, svaki zaljubljenik u automobile u garaži sigurno ima rezervne delove, tečnosti potrebne za održavanje automobila, uređaje za poboljšanje sigurnosti automobila, gume, aparat za varenje, standardne setove alata, dodatne ključeve i odvijače, razne šampone i sredstva za pranje i poliranje i jošmnogo toga drugog. Mnogi u garaži ostavljaju mesto za bicikle i skije, a vode i računa o bezbednosti, pa je tu obavezno protivpožarni aparat, lopata i pesak. Higijenski deo, to je ona prostorija pored, bilo bi dobro da postoji, obavezno ima ormar u kome se odlažu stvari i lavabo. Kako bi sve što se u garaži može naći organizovali po svom principu organizovanja reda, muškarci će oko samog auta ostaviti najviše jedan metar slobodnog prostora da mogu da manipulišu kad nešto na autu menjaju ili ga popravljaju, a okolo su na rastojanju od jednog mestra od auta police sa svim ovim stvarima koje se u garaži mogu naći, sasvim daleko od auto, a sasvim na dohvat ruke u svakom trenutku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *