Dotok čiste, sveže i bistre vode sa potrebnom temperaturom, obezbeđuju različiti bojleri. Oni su nezaobilazan deo opreme za kupatilo i mogu imati različite kapacitete. Protočni bojler koristi se u situacijama kada nije moguće direktno povezati vodovodni sistem kupatila i kuhinje, što je način obezbeđivanja pre svega tople i vrele vode u domaćinstvu. 

Bojleri koji se mogu instalirati odvojeno od ostatka sistema predstavljaju električnu varijantu koja se kupuje ne samo za kuhinju, već i za kupatila, kao i poslovne prostore. U zavisnosti od potreba za protokom tople vode, protočni bojler može biti većih ili manjih dimenzija, što direktno utiče i na njihov kapacitet, odnosno zapreminu. U inovativnoj ponudi salona, mogu se pronaći bojleri prepoznatljivog kvaliteta u kombinaciji sa sjajnom cenom. 

Praktičnost i kompaktan dizajn kao osnovna svojstva

Protočni bojler se kupuje u situacijama kada kuhinja i kupatilo nisu povezani identičnim zidovima, niti vodovodnim instalacijama na drugi način. Imaju veliku ulogu za dobijanje tople i vrele vode, koja je važna za održavanje higijene u kuhinji, ali i pripremu jela. Atraktivna ponuda protočnih bojlera podrazumeva inovativan dizajn zasnovan na što manjim dimenzijama, praktičnom i kompaktnom izgledu, koji će se savršeno uklopiti u svaki stil i boje enterijera. 

Kako se često ovakva oprema instalira u unutrašnjost kuhinjskih elemenata, to je veoma važno povesti računa prilikom izrade kuhinje o njihovom bezbednom i funkcionalnom pozicioniranju. Protočni bojler može se pronaći u različitim kapacitetima, najčešće od 5 do 10 litara, što se uklapa u visinu od 40 i širinu od 25 centimetara, okvirno. Kada je u pitanju snaga, kreće se između 4 i 8 kW i funkcionišu po principu instaliranja uz monofaznu struju. Kompaktno pakovanje ne znači nužno i manji stepen snage, naprotiv ovakve savremene varijante imaju odličnu brzinu zagrevanja vode. 

Velika korisnost u objektima svih namena i karakteristika

Velika zapremina u kombinaciji sa kompaktnim dizajnom, čini da protočni bojler danas ima raznovrsnu namenu. Dok je nekada električni bojler bio glavni izbor za zagrevanje vode u kuhinji u situacijama kada to nije izvodljivo povezati sa postojećim bojlerom u kupatilu, u modernom vremenu ima funkciju u različitim prostorijama. Naime, protočni bojler bira se i za kancelarije sa mini barom ili manjim kuhinjskim prostorom, a može se videti i u apartmanima, hotelima, menzama i drugim objektima. 

Sjajna karakteristika ogleda se u automatskom podešavanju i uključivanju za zagrevanje tačno do određene temperature, a nakon toga se može odabrati opcija isključivanja i održavanja toplote, sve dok se voda ne potroši. Kada su u pitanju dostupni modeli, bojleri za različite namene mogu da budu pravougaoni, kvadratni i sa zaobljenim ivicama, pa konačni izbor zavisi od raspoloživog prostora u koji se postavlja. Zbog atraktivnosti ponude i kvaliteta asortimana, zagrevanje vode u protočnom bojleru može da ima privatnu i javnu namenu, što potvrđuje višestruke mogućnosti frekventnog korišćenja u svim prostorijama. 

Protočni bojler predstavlja inovativno rešenje za sve prostorije u kojima je potreban dotok sveže vode koja se može zagrejati i kupuje se u situacijama kada postojeći vodovodni sistem nije moguće povezati sa bojlerom u kupatilu. U pogledu cene veoma je troškovno isplativ, kombinuje sjajan dizajn, odličan kapacitet i veliku snagu za brzo i lako zagrevanje vode. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *